Autoklima

Auto In

Danas, svako vozilo, kao deo standardne opreme, posjeduje auto klimu. Da li ste razmišljali o tome, kako bi se osjećali u saobraćajnoj gužvi na +35ºc, bez (ispravne) klime u vašem vozilu?  Neugodna, ali česta situacija! Većina o tome razmišlja, tek kad im se dogodi.

Untitled-1

Ispravnost auto klima uređaja na vašem vozilu, zahtijeva njeno redovno održavanje.

U redovan servis auto klime spada zamjena freona, kao i ulja u kompresoru. U našem servisu, ovu uslugu vršimo mašinom poslednje generacije TEXA Konfort serie E, koja je prilagodjenu za vozila koja koriste freon R-134 (uglavnom sva vozila proizvedena posle 1995. god). Nakon izvršene zamjene freona i ulja, vrši se provjera sistema, u cilju pronalaženja potencijalnih mjesta ´curenja´ freona. Punjenje freonom vrši se samo u slučaju kada je sistem u potpunosti ispravan.

Takodje vršimo otklanjanje svih eventualnih kvarova i zamjenu svih dijelova.

autoclima

Servis auto klime se preporučuje na svake dvije godine, za vozila stara do pet, i svake godine za vozila veće starosti. U svakom slučaju, dobro je, pred početak perioda vrućina, provjeriti stanje freona.

Redovnim održavanjem auto klime,te izmjenom filtera kabine omogućava se njen ispravan rad, što podrazumijeva čist i svjež vazduh u kabini. Takođe, zamjenom ulja u kompresoru, sprečavaju se kvarovi većih razmjera.

Za otklanjanje prašine, masnoće, nikotina, neprijatnih mirisa, bakterija i mirkoba, posjedujemo aparat kojim se vrši dezinfekcija sistema.