Chip tuning je najbrži, najjednostavniji, najsigurniji i naravno najjeftiniji postupak kojim možete vašem ljubimcu da podarite još dodatne snage. Zavisno od vrste motora (dizel, benzin, turbo dizel, turbo benzin) varira učinkovitost chip tuninga. Turbo motori (dizeli i benzinci) imaju najveći stepen poboljšanja performansi i on je otprilke 25% dok obični atmosferski motori imaju oko 10%.

IM PERFORMANCE izvodi programiranje sa visoko profesionalnom opremom kako u EPROM varijanti tako i u OBD i BDM postupku. Iskustvo od preko 10 godina je velika garancija kvaliteta.

 

Tuningom se određuje:

  • Optimalna efikasnost motora u svim rezimima rada
  • Postojano povećanje snage, bolje ubrzanje kao i povećanje maksimalne snage
  • Odlično ubrzanje pri manjem broju obrtaja motora uzrokuju značajno smanjenje potrošnje goriva

Naša modifikacija – tuning je moguća na svakom benzinskom, turbo i turbo-dizel motoru kao i motorima sa common-rail tehnologijom.

Chiptuning – Prednosti 

Još od postanka automobilske industrije rađene su modifikacije na motoru. Čak i na modelu A. Henrija Forda, vozač je imao mogućnosti da kontroliše paljenje pomoću poluge na volanu. Cilj je bio da se poboljšaju performanse automobila podešavanjem vremena paljenja i što boljeg odnosa vazduha i goriva. Mnogo dana je prošlo i tehnologija izrade motora dramatično je poboljšana tokom posljednjih 20 godina. Sistemi elektronskog ubrizgavanja i elektronskog paljenja omogućili su postizanje zavidne snage iz malih motora o kojem su inženjeri mogli samo da sanjaju ranijih godina. Danas su svi motori upravljani pomoću računara ECU.

Softver unutar ECU usklađuje na primjer: vrijeme paljenja, dotok goriva, rad turbo punjača… da bi se postigle što bolje performanse.

Proizvođač mora da pravi kompromise. Razlozi za to su:

  • Različitost goriva u različitim zemljama
  • Emisije izduvnih gasova usled korišćenja lošeg goriva
  • Prekoračenje servisnih intervala
  • Različiti stilovi vožnje
  • Meteorološki faktor (visoke temperature i hladnoća)
  • Dozvoljene vrijednosti emisije izduvnih gasova u zavisnosti od zemlje
  • Finansijski razlozi kao sto su troškovi registracije i osiguranja

Tako da proizvođač mora da bude zadovoljan sa kompromisnim rešenjem da bi ispunio ove uslove. Postoje takođe velike fabričke tolerancije koje proizvođač želi da izbjegne ograničenjem ECU softvera. Rezultat toga je prilično slab softver za ECU vašeg vozila.

Naš zadatak je da eliminišemo te kompromise. Mi optimizujemo i individualizujemo softver vašeg vozila na način koji ostavlja mjesta za tolerancije ali ne tako velike kao kod proizvođača. Softver je individualno razvijen za našu zemlju da bi zadržali automobil/motor u okviru tih granica.