Posada AMS RS osvojila 1. mjesto na takmičenju “3rd Tesla rally”

BANJALUKA – Posada Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) osvojila je prvo mjesto u kategoriji najmanje potrošnje goriva u okviru prestižnog “3rd Tesla rally”, koji se boduje za FIA Svjetski kup za vozila na alternativni pogon.

Tehnicka-kontrola-pred-pocetak-relija-u-Andricgradu-1

Posada u sastavu Perica Pećanac i Boris Đukić vozila je “Toyotu Prius plug in hibrid” i tokom tri dana takmičenja za vozila na alternativno gorivo, od 10. do 12. jula, ostvarila najbolji rezultat u bodovanju za najmanju potrošnju goriva, treće mjesto u kategoriji hibridnih vozila i šesto mjesto u generalnom poretku ovog takmičenja. Pećanac i Đukić su osvojili prvo mjesto u bodovanju za najmanju potrošnju goriva ispred drugoplasirane posade iz Slovenije Primož Lemez/Jan Rudolf u vozilu “Toyota auris hybrid” i trećeplasirane posade Gregor Zdovc/Ana Ivanšek u vozilu “Toyota prius hybrid”.

Pored ove, na takmičenju su učestvovale još dvije posade AMS RS u sastavu Aleksandar Svjetlanović/Uroš Marijanac, te Siniša Blatešić/Aleksandar Kalaba. Svjetlanović i Marijanac su u generalnom poretku zauzeli osmo, a Blatešić i Kalaba deveto mjesto.

Posebno priznanje dobio je predstavnik AMS RS Predrag Likokur, koji je bio tehnički komesar “3rd Tesla rally” u Republici Srpskoj.

Reli se vozio od Andrić grada u Višegradu do Beograda, u organizaciji Auto-reli turing kluba Srbija i suorganizaciji AMS RS, a pobjednici u generalnom plasmanu za bili su Gregor Zdovc i Ana Ivanšek. Oni su bili bolji od dvostrukog svjetskog šampiona Masima Liveranija, koji je vozio automobil “Fiat 500 abarth”.

Generalni sekretar AMS RS Ranko Babić izjavio je da je srećan što je ova međunarodna manifestacija krenula iz Republike Srpske, Andrićgrada i Višegrada, i to na rođendan Nikole Tesle koji se cijelog života zalagao za čiste tehnologije.

Kontrola takmičarskih vozila sprovodila se na pokretnom tehničkom pregledu vozila AMS RS na parkingu Andrićgrada u Višegradu.

Comments for this post are closed.